You know I'm no good.

Amy Winehouse är galet bra ^^ bara ett litet konstaterande ;D

Dagens jobbdag har bestått av att sko hästar med Rina och kollat hästar. Tog några kort på Flamsan :) söthäst!

Åkte till Anna på travet också, och kollade om hon kunde hjälpa mig med helgen, eftersom jag ska åka big lake run, och hon kunde ta lördag em och söndag fm. Jag lär ju vara helt död på söndag morgon! HAHA :D Bakis så det skriker om det :P

Efter jobbet åkte jag, jonny och elina till Mora! :) storstan ;) haha. Älskling skämde bort mig med en ny klänning och ett par nya spetstrosor :) och så köpte vi en skitsöt tröja till Elinis :) hon kommer bli sååå söt i den :)

Sen nu har vi kommit hem och nu ska jag installera häst-nörd-spelet-nummer1 ^^ Arvet från Rosemond Hill! WOOOHOOOO :D jaaa jag är en hästnörd =) kommer lite bilder från idag först bara :)

En bild på Flamsan först! Synd på trådarna som är ivägen bara :(



En bild på min klänning och Elinis nya tröja :)





Och en UNDERBART FIN bild på min underbart söta dotter Elina ♥ Hon har gjort sig själv till skeejtbrud ;) dragit kepsen på sned :) Du är så vacker, min underbara sötnos ♥


SKITSPANJORER!

jääävla piss också! 1-0 till Spanien och Portugal är ute ur VM.. skit också.. :'/ snyft.

well well. dagen har segat sig förbi, jobbat först och lassar massa hö på eftermiddagen. FYFAN VA JAG ÄR RIVEN OCH STUCKEN AV DETTA FÖRBANNADE HÖ!

jag är inte på så jättebra humör som ni kanske märker :P

Tömkörde iallafall Hartzi på förmiddagen :) Det gick superbra, han var mjuk och följsam :) Så trevlig ponny det där!

Ingen update om Zoe idag heller, jag lovar att bli bättre på att skriva bara jag kommer på något att skriva om, inget som händer nu ju :(

Tråkigt.. blä!

Längtar till big lake run =)

Kom på en sak =)

En grej kan jag faktiskt skriva om! Ser fram jättemycket emot lördagen den här veckan, BIG LAKE RUN! YÄÄÄH
ska åka van med adde, fredde, tomas, två kompisar till dom, kanske matihlda och märta, kanske linda och kanske gustaf :) KUUL! Har saknat allihop.

Jag och Fredde åkte förbi varandra i bilarna idag så då kom jag på att jag kunde fråga om jag fick följa med i partyvanen ^^ WOHOOOO. längtar! =)

http://tinitott.blogg.se/images/2008/blr_005_12382142.jpg

seeeg update.

Har ingenting vettigt att skriva idag. ingen update angående Zoe än, en till tjej skulle komma och provrida imorgon och sen skulle Susanna höra av sig igen.

Filmen går för övrigt inte att lägga in på youtube eftersom den är för lååång. BLÄ! och MP4-formatet går inte att köra i windows movie maker. Skit också.. sånt är livet! Jag ska försöka fixa till det men ni får ge er till låts lite till först ;)

Min karl är söt ^^ PUSS PÅ HONOM ♥ Elinis också :) älskar er!


Provridning av Zoe Zaid!

Jag har haft min roligaste provridning någonsin idag! Fyfasen va bra det gick.

Zoe var bland det roligaste jag har suttit på. Man behövde verkligen rida för att få henne att jobba, men det var mer hålla ihop än hålla igång, precis som jag vill ha det. Pigg och alert utan att bli het. Superglad i att jobba och flackade hela tiden med öronen och var superfokuserad på vad jag ville att hon skulle göra.

Fast jag måste erkänna att jag mesred en hel del, var säkert för att ägaren stod och tittade på, man blir ju SÅ nervös då! Jag vågade inte riktigt ta tag i henne och visa vart skåpet skulle stå när hon försökte smita undan och så. Men det släpper säkert om jag tar hem henne.

Provhoppade lite också, gick faktiskt bra! Blev några grodsprång, ja jag vet inte alls vad hon pysslade med ibörjan. Kul var det iallafall! Hon sprang lite på sidan och blev vääldigt taggad, men det var bara roligt. Det märktes sååå tydligt att hoppning var typ det roligaste hon visste. Hon gjorde riktiga glädjeskutt efter varje språng och brallade iväg. Det var så roligt att rida henne att jag t.o.m satt och skrattade :) Hon var såå härlig!

Jag hade svårt att lägga henne rätt på hindret varje gång. Men så kan det vara i början, hon är ju då rakt inte lättriden, det måste jag säga. :P Jag kan lära mig såå mycket på den här hästen!

Hoppas bara att allt blir bra, vill inte gå in på några detaljer, men det måste bli bra med kontraktet och så, jag vill inte bli överkörd igen.. det har jag blivit tillräckligt många gånger. BLÄ på det!

Nu får ni faktiskt kommentera vad ni vill se mer av i bloggen :) Mer bilder är det enda jag fått typ, och jag som tycker jag lägger upp så mycket bilder :D haha!

Film från provridningen kommer iallafall, bara hanna skickar filmerna till mig :)

Jag och Linda tog årets första dopp på vägen hem också, det var så löljigt varmt i vattnet att det fanimej knappt räknas som utebad! Haha :)

eller ja, lindas dopp var väl kanske inte helt frivilligt. Hahah. hon blev helt sonika nertryckt i vattnet av mig :D HAHAHA!
Kommer film på det med ;) kul var det iallafall :D

Nu ska jag och fisen spela kort. Hoppas att allt blir bra med kontrakt och så på hästen nu, HÅLL TUMMARNA!!


TYCK TILL!

Vad säger ni, underbara läsare?

Vad vill ni se mer av i bloggen? Mode? Elina? Min familj? Bilder på stallet? Vad vill ni se? :)

Ska jag återta "dagens "vill ha" igen? eller vill se något annat? kanske veckans fråga?
veckans hemlis? veckans bild?

komigen :) hjälp mig göra min blogg mer intressant :)

Provridning imorgon igen =)

Dagen har inte varit speciellt händelserik, lite smågrejer har jag gjort iallafall, jobbat på förmiddagen, varit i stallet, åkt till mamma och hämtat ronny och min handväska (och insett att stalltelefonen inte har något batteri.. KASST!), varit hos svärmor och fikat med linda, svärmor och hanna :)

Om man summerar allt så har det kanske iallafall varit en ganska händelserik dag, nu har jag precis lagt Ellinis för natten och sitter här och är såå förväntansfull inför imorgon! Ska och provrida Zoe då, ett fullblod på 10 år. Supersöt och ser väldigt trevlig och lugn ut i ridningen. :) En pigg tjej som behöver jobba, iallafall enligt annonsen :)

Ska tydligen inte vara helt igång just nu men hon ska ha grundkondis iallafall så det känns bra :)

Linda och Hanna ska också följa med imorgon, Hanna får vara kameraman och både jag och Linda ska provrida, jag vill se henne från marken också. Och Linda ska (om hon trivs med Zoe) också rida henne när/om jag tar hem henne. Hon får bli lite medryttare så tjejen får huvudmotion iallafall 5-6 dagar i veckan. :)

Lägger upp dom tre filmerna som finns på henne. KOMMENTERA NU DÅ!


Midsommar! :)

Har varit hos Morfar och firat lite midsommar idag :) Det var varit så trevligt. Blev tyvärr inte långvarigt eftersom Elinis blev vansinnig och inte ville äta eller sova. Så vi fick åka hem vid sju. :( synd.. vi hann inte ens spela brännboll eller köra femkamp :( men men. nästa år blir det kanske lättare när Elinis också vill vara med och springa :) Fotade lite idag, först beteshästarna, mest Kortez, och sen fotade jag min systerson Damian lite också :) Han är så vacker den ungen. Helt galet! Ni får ju se själva :)

Jonny tog kort på mig, mamma och syster också :) Puss på dig älskling.

Nu är Jonny nere på Rättvik och köper folköl och chips till oss. Mysigt värre :) Sen blir det sängen. jag är helt färdig! Skulle kunna gå och lägga mig nu typ. Haha :)

Hörs och ses! :) /J ♥


bildbomb på M :)






Provridning.

Har provridit en femårig trav-valack idag. Grymt fin! När jag såg honom så blev jag verkligen positivt överraskad. Han var inte en travare som har man, och sen bara en lång rygg. :P Utan han hade faktiskt manke, rygg OCH rumpa. wow ;)

Var ute och red i kanske en halvtimme? Vet inte alls. Stackarn blev jättesvettig. Det var ju typ 25-30 grader varmt! HUUUjedamig :P Men han var faktiskt riktigt trevlig att rida! Lite småtittig i början, men jag kan tänka mig att han hade lite huvudbry över att ha en ny ryttare på ryggen och över att komma ut, jag har för mig att Mats sa att han stått på bete i några veckor :)

Jag blev iallafall positivt överraskad över hur han var att rida, mjuk och trevlig i munnen, fin för skänklarna, kunde faktiskt göra ordentliga galoppfattningar! Lugna och trevliga, även om han inte riktigt orkade bära sig helt så var han fantastiskt duktig :) Jag är supernöjd! Ska fråga Linda om hon kan följa med mig upp och provrida en gång till innan jag bestämmer mig :) Känns han lika bra då så tar jag hem honom tror jag :)

Nu ska jag kolla lite TV och sen sova. Tyvärr har jag inga batterier i kameran så det blir inte så mycket bilder just nu känner jag. blä! Ska bättra mig :) Lovar!

Nästa provridning ska jag ha en kamera med och någon ska få ta kort på M :)


Gymkhana är inget för oss gamlingar!

Det var riktigt trevligt att jobba idag, anita kom på besök, anna andersson också! Trevligt värre :) Det har varit full rulle :) imorgon ska stallet spolas klart. halva kvar bara! suck :P haha. Någon dag skulle Anita stjäla med mig ut och provrida lite hästar. Ska bli spännande!

Efter jobbdagen åkte jag hem till svärmor en stund, sen var det bara vidare mot stallet och mockning och sedan ridlektion.

Vi hade gymkhana idag. HERREGUD! det va så himla kul :) Wicke var superpepp och tyckte det var JÄTTEroligt :) så söt :) Vi vann över pripps varje gång ^^ muhaha :) Sen när vi skulle springa stafett själva, utan hästar, så lyckades jag i dom två första stegen sträcka mig i båda låren. Herregud, måste ha sett ut som jag hade skitit på mig när jag sprang där som en annan cowboy :P Men men. sånt är livet när man är gammal och grå ;)

Sitter och funderar lite på om jag nästan inte dragit sönder muskelfästet för det gör ont hela tiden. Jag kan inte ens sitta utan att det gör ont, och jag kan inte gå :P suck.. hopps det går bra att jobba imorgon iallafall.

kan lova att det var jobbigt att växla när jag skulle köra hem. haha!

Pratade med Ina och Anna lite efter lektionen och Ina tyckte jag skulle ringa Mats Eriksson och höra om jag fick komma och kika på hans travare, Morris. Ska tydligen vara supertrevlig, Ina har ridit in den själv. 5 årig valack som var hingst tills han var 3. Ska vara lite tjuren ferdinand över honom :) Kolugn, och det vore ju skönt för omväxlings skull ;) Så jag ska ringa mats imorgon iallafall.

Nu blir det lugna ner sig lite och sova om en stund, om jag inte behöver in till sjukan med låret. Suck..

Godnatt >)

a hard work work

Idag har jag, malin och lovisa städat som satan i stallet :) eller ja. i utestallet och lösdriften. Jag stod med högtryckstvätten på väggarna i 1,5 timme. SHIIIT. jag är helt mör. :P Men fint blev det! Jag tror inte lösdriften har varit så ren sen den byggdes. haha :)

Vi var upp till beteshästarna och tömkörde också. Jag tog hartz, malin tog gustav och lovisa tog alex. Mysig tur blev det och Hartz var jätteduktig :) Mjuknade ganska bra mot slutet och kunde flytta lite i sidled. Det var typ 2 år sen jag tömkörde så jag var väldigt ringrostig också. Haha :)

Blev lite bilder så dom lägger jag upp också :)





Efter jobbet åkte jag till stallet och myste lite med Maggi. Hon åker nog nästa vecka :'/ min sötnos.. jaja. det är väl bäst så antar jag..



Har ringt på lite hästar idag. Här är två av dom som är mest intressanta. Den första är ett fullblod på 8 år, Lemieux tror jag han hette :) Valack.


Den andra är ett fullblodssto på 10 år, supersöt tjej verkligen.
Klicka för att se nästa bild


Vad tycker ni? :)

Har ringt och ringt och ringt till en till tjej som har ett fullblod som bara ska lånas ut i ett år medan hon är ute på militärtjänstgöring. Ett femårigt sto som är redo att komma ut och tävla på riktigt nu efter några pay n' jump tävlingar på ca 1m :) JAG VILL SE DEN! :P

Nu lägger jag upp lite bilder och film från Grällsta :) Enjoy.




SÅÅÅ långt ifrån alla men det är ett par stycken iallafall.. varenda jävla bilduppladdningssida verkar ha cpat ihop. Alla bilder kommer sen =) Promise!

Här är filmen jag klippt ihop lite snabbt :)




Första jobbdagen!

Idag har jag jobbat första dagen! Det kändes grymt bra!

Jag jobbar i stallet på gymnasiet jag gick, just nu känns det lite tungt eftersom jag har jobbat två av mina 17 dagar i sträck jag ska jobba :P suck. haha. men det blir bra pengar! så det känns NAJS! sen blir jag iallafall ledig tre dagar ;) wej.

Kom till stallet vid 7 och då var Malin redan där, så vi funderade lite vad vi skulle göra fram tills klockan nio, Lena skulle komma då och prata lite om skor på hästar osv. Så vi bestämde oss för att gå och hämta stona (Csillag, Flamman och den nya.. vad den nu heter ^^) och rida en kortis bara. Så vi red en kort skrittvända, jag på flamman och malin på csillag. Flamsan levde upp till sitt smeknamn idag :) så söt är hon när hon går och slår med underläppen :) puckot.

Sen kom Lena och vi diskuterade lite hur vi skulle göra eftersom två hästar hade tappskor uppe i hagen. Så jag och Malin ska slå på dom imorgon. Det var länge sen jag slog på en sko. :P Hoppas det går bra!

Sen tvättade vi alla borstar, först i grönsåpa, sen vatten och sist Virkon. Så nu ligger dom på tork! Vi har några kvar tills imorgon också. Lunchrasten blev lite kaotisk för mig på grund av sega gubbar med konstiga betalkort i kön på Ica, lång kö till salladsbaren och panikpromenad med Ronny. Men det gick bra iallafall :)

Sen efter lunch så åkte jag och Malin upp till unghästarna och visiterade lite och sådär. Då ringde Lovisa som vi inte trodde skulle komma. Så vi åkte tillbaka och hämtade henne och sen åkte vi upp och red en till skrittvända. Då red jag Kenny, Malin red Fritz och Lovisa red Rasmus. Det var mysigt och trevligt :) Fast det tog längre tid än vad vi trodde.. säkerligen eftersom jag var tvungen att dra av en baksko på Rasmus. Suck :P

Efter ridturen blev klockan nästan tre så jag skjutsade malin till tåget och jag och Lovisa gick bort med stona till hagen igen och rätt som det var blev klockan fyra och arbetsdagen var slut :)

Nu sitter jag här, har varit i stallet och tagit en promenad med maggan tillsammans med hanna och doo-be. Trevligt!
Jag är helt slutkörd! Sova tiiiidigt idag, upp imorgon igen och jobba. TÄNK PENGAR, JANNI, PENGAR! :P

Hjälp mig leta häst nu då. Kom igen alla!

Kennedy

Piledahls Kennedy <3


Maggan.

Nu kommer lite update om Maggiloo för alla som undrar.

Det har varit totalt kaos sen jag upptäckte hältan eller orenheten eller vad det nu var. Köpa eller inte köpa hit och dit.

Nu har iallafall Therese Funk varit och klämt och känt och behandlat med ström. Det är alltså så att eftersom hon är lite inåttåad på höger fram så har hon överbelastat höger bak för att kunna runda till sig när man rider på böjt spår.

Därför ska hon alltså inte hoppas högt, helst inte alls. Max 50-60 cm. Så jag ringde Ullis efter jag pratat med Therese och sa hur allt låg till. Jag kan ju omöjligt köpa en häst för hoppning/fälttävlan som inte kan hoppas alls typ. Så hon ringde en kontakt hon hade som har turridningsverksamhet som nu har sagt att hon köper henne istället.

Sorgligt? Ja..
Bra för alla parter? Ja!

Jag tycker den där hästen är så härlig och jag vill bara att hon ska få ha det bra. Och hos mig mår nog inte bra om hon står, jag blir inte glad eftersom jag får en skogsmulle istället för ett tävlingsprojekt. Och Maggan får en olycklig ägare som inte vill rida.

Så nu är jag ÅTERIGEN på jakt efter häst.. Suck.. när ska jag hitta på något som passar mig?
Ibland känns det som om ödet vill säga åt mig att sluta med hästar.. men jag vill inte ge upp! Hästarna är en så stor del av mitt liv och vem jag är att jag bara inte kan ge upp.. Jag måste fortsätta kämpa och försöka hitta min "Min Häst-saga"..

Nu tänkte jag att ni, mina kära bloggläsare, skulle få hjälpa mig att hitta häst. Så jag kommer lägga upp lite bilder när jag hittar något intressant så får ni hjälpa mig bedöma eftersom jag har en förmåga att "bli kär" i typ alla hästar som är till salu :P

Maggan var dock något speciellt.. det kommer göra ont när hon är borta.. även om jag inte haft henne länge alls..

Grällsta Ridcenter

Hemma från Grällsta nu! Har haft en enormt lärorik och rolig vecka i Sala.

Jag berättar bara i stora drag vad vi har gjort eftersom det skulle ta hela kvällen att berätta allt :)

Jag har bott ihop med tre ashärliga stockholmstjejer, Rebecca, Veronica och Sofie. Supertrevliga och goa tjejer. Vi har haft sååå himla roligt :) Bodde i en ganska stor stuga med åtta bäddar fast vi bara var fyra så det var gott om plats, haha, även fast Veronica hade hela sin garderoben utspridd över golvet ;)

Hästar var det en hel del strul med, från början skulle jag haft en vallack, Pegasz, men han var öm efter en tappsko så jag fick en annan häst, Kropek, en skimmel som var bland det fulaste jag sett.. Men såå snäll och trevlig att rida och i hantering. Men efter strul i gruppen med vilken häst som passade vem bäst så bytte jag till Rebeccas häst Kania som jag fortsatte rida resten av lägret. Veronica behöll sin Myszka, Rebecca fick en ny häst, Figaro, och Sofie tog över Kropek av mig. Dom passade så himla mycket bättre än vad jag och han gjorde :)

Så efter en hel del strul och velande fram och tillbaka så var alla nöjda och glada och vi kunde börja träna på allvar.

Vi höll oss på låga höjder och red istället tekniska övningar, t.ex. galoppbommar, linjer, kombinationer och vi tränade mycket vägar på hinder. Resultatet var slående, min hand har förbättrats enormt, även min sits har blivit så mycket bättre över hindren. Jag står inte rakt upp över hindren längre utan hänger med förvånansvärt bra. Jag är så nöjd med Jennys jobb med oss.

Vi hade såklart även annat för oss i ridningen är bara markarbete och hoppning. Vi red ut ett pass (som vi för övrigt spenderade ståendes i fältsits ungefär hela vägen. gissa om vaderna och fotlederna var ömma efteråt?), vi hade barbackaridning med träning i damsadel och barbackahoppning. Jag har nog aldrig skrattat så mycket under ett ridpass. Både jag och Rebecca skrattade så vi grät. ;)

Gymkhana hade vi också näst sista dagen. Mitt och Sofies lag vann, WOHO! Det var faktiskt riktigt roligt :) Och Kania fick en välbehövd paus från hoppningen.

Det jag är mest stolt över att ha gjort på hela veckan är att ha lärt mig att sitta upp barbacka med benet först. Alltså utan att slänga sig upp på mage först och sen slänga över benet.

Hitta en bra beskrivning över hur man gör på buke. här kommer den!

Ställ dig på hästens vänstra sida strax framför bogen (alltså jämte halsen). Ta ett rejält mantag med vänster hand där manen är lite kraftigare precis ovanför manken håll tyglarna i samma hand, höger hand tar tag om manken (inte i manen!).
Man tar därefter ett litet steg med vänster fot och stampar av ordentligt, samtidigt slänger man upp höger ben. När stampar av från marken drar man sig emot, upp och runt med höger hand, vänster hand har ett hårt grepp i manen för att motverka gravitationskraften. Man får inte glömma att lyfta ordentligt på höger ben så man inte sparkar hästen i sidan, det uppskattas inte!
Hamnar man lite snett är det bara att kasa sig tillrätta.
Samma tankesätt fast spegelvänt om man behagar sitta upp från hästens högra sida istället.


Det funkar verkligen om man bara tränar lite! Haha. Min tenkik behöver verkligen finslipas (en liiiten aning klumpig kanske, haha ^^) men jag ska träna som sjutton så jag blir smidig ;D När man väl har lärt sig den här tekniken sägs det att man kan sitta upp på vilken storlek häst som helst! Och det vore ju onekligen väldigt bra ;)

Jag har hur  som helst haft en JÄKLIGT rolig vecka med trevliga ledare, bra människor och har träffat tre nya vänner jag hoppas på att träffa mycket mer :) TACK TJEJER FÖR ATT NI FÖRGYLLDE MIN VECKA PÅ GRC. :)

Snart blir det lite bildbomb och sen tänkte jag slänga ihop en film på lite hoppsnuttar på oss allihop i hoppgruppen och lite annat smått och gott :)

Hörs och ses!
/J


Tävling!

JAG ÄR MED OCH TÄVLAR, VAD MED DU OCKSÅ.

klicka på bilden och tävla om en Charles Owen-hjälm!

sdfsdf


Lev varje dag som om den vore din sista.

Dagen har varit relativt händelserik :) iallafall inte långtråkig!

Började dagen med att åka till stallet vid halv åtta och ta ut hästarna. Fick mig verkligen ett gott skratt tack vare min tokhäst!

Jag skulle byta hage på henne och Doo-be till en större, så när jag släppte in henne blev hon alldeles förvirrad och irrade runt som en yr höna. Och jag hade bara hängt handtaget till undertråden över översta tråden. Helt plötsligt ser jag någon svart knalla förbi i ögonvrån, ja tror ni inte hästen helt sonika bara gått ut under tråden? Haha. Hon förstod verkligen inte vad hon skulle göra i den där hagen, alldeles själv..? haha. Söthäst.

Tur att hon är så snäll. Jag gick helt enkelt fram till henne, sa "nää hörru, kom nu", tog henne i pannluggen och gick. Jag hade ju tagit av grimman så jag fick väl ta det som fanns :P Hon gick med så snällt till hagen igen. Hon såg precis ut som att hon tänkte "Jahaaaaaaaaaaaa, du menade att jag skulle stå kvar här inne?".. så jäkla söt! haha.



Sen åkte jag hem, sov en stund med Elinis.. Efter ett tag ringde Linda för att hon var på väg. Så kom hon hem till oss och jag och elina gjorde oss klara för att knalla ner på byn och kolla på studenterna, Elina fick prova sin nya keps! Den var lite stor men jäklar va söt hon var :)



Det var så jäkla dåligt drag där nere alltså, nästan inget folk! Fast studenterna livade ju lite iallafall ;) speciellt NPH. Bra där! Jag blev lite stolt ;) Snihs och Anneli gick med Djurvårds skylt för övrigt. Det var lite kul tyckte jag :) Förresten så fick jag jordens roligaste bild på gymnasiechefen Hans Barksjö. Ser ut som han tackar sin enorma publik efter en konsert :D hahahaha!

Som vanligt gick NP-klasserna ihop och skrek "NP NP NP NP" och överröstade hela högen med SP'are. MUHAHAH.






Efter vi hade tittat på alla NP-klasserna, BF, EC, Byggarna och esteterna så gick vi till Fricks och tog en kaffe :) Jersey var med också :) Underbara söta beagle. Så jäääääääkla fin. PUSS på Jersey ♥







Sen promenerade vi hem till hedslund igen :) Så åkte Linda och hämtade Åhmpa och jag gick upp till oss. Gav Elinis lite mat och sen hoppade vi i ett bad och myyyyste :) Efter en stund kom Jonny hem också, då spelade vi lite kort medan Elina låg och sov :) trevligt! Elina vaknade efter en stund så jag fotade henne lite också.




Sen åkte jag ner och köpte pizza eftersom jag höll på att gå under av hunger :P MUMS!
Nu ligger Elina och sover, Jonny spelar Forza 3 och jag sitter här :) Men nu ska vi spela lite kort och kanske lite yatzy, för imorgon åker jag till GRÄLLSTA!!! WOHOOOOO. :) Blir borta en vecka, så blir väl en LÅÅNG uppdatering när jag kommer hem antar jag, med bildbomb som bara f-n ;)

Hejdå på er alla läsare, ses om en vecka! ^^





Ett barn.



En längtan, en lycka, ett barn, ett hopp

en gåva från himmelen jag just har fått.

Två händer, två fötter, ett ansikte så sött

ett efterlängtat litet barn jag just har fött.



Ett skrik, ett skratt, en kropp så varm

ett vackert litet barn jag håller i min arm.

Ett hjärta, en själ, ett helt nytt liv

ett barn som ska ta världen med flera små kliv.



Ensam, vilsen och lite rädd ibland

i mörkret du famlar efter en hand.

Sorgen och glädjen följer dina spår

livserfarenheten är följden du får.



Mamma, barn, två hjärtan, två själar

ett starkare band har ingen sett.

Något så stort, en känsla så stark

en kärlek som står på stadig mark.


Bild på maggiloo =)

Här kommer en bild från idag när jag tänkte tömköra och longera maggi, men så långt kom jag inte eftersom hon var halt.. :'/ min stackars bäbis.. puss på dig maggiloo.


Bilder från travargruppens terränghoppning!


Hälta eller inte hälta?

Maggi är skitdålig i benet nu, men efter att ha tittat noga idag på henne i både skritt och trav i korallen har jag (med lite hjälp av anca) sett att det sitter i vänster bak och inte höger.. Men vad det är .. jadu.. jag har ingen aning.. klämde med en sån visitertång på hoven, och hon markerade på några ställen men jag vet inte om det var för att hon blev irriterad eller om hon ömmade. Skitsvårt det här.. Får höra av mig till Ullis och se vad hon tycker och känner..

Jag borstade iallafall ordentligt och flätade och gjorde henne fin =) bilder kommer sen, glömde kameran i stallet :P haha. klantiga jag!

Hjälpte Hanna lite när hon hoppade idag också :) första 60cm för henne! SÅ duktig är hon :) Så frågade hon mig om jag ville hoppa honom lite så han fick hoppa lite högre, självklart sa jag ja :) Han är så jäkla rolig den där ponnyn, han litade inte riktigt på mig så han ville gärna lägga in ett extra galoppsprång innan hindret och komma nära. Men jag fick länga ut honom ordentligt i galoppen och bara ta en halvhalt eller två innan, då vågade han hoppa fina runda språng istället för helikopterhopp :) Det var ju första gången jag hoppade honom och han gick riktigt fint på 70-75 i höjd. Sista språnget blev riktigt runt och fint. Fick med sig bakbenen bra faktiskt!

Uppdaterar sen med bilder och en liten film från idag. :)

Att leva är att lära.

Idag har jag varit på skolstallet och gymnasietravstallet och kikat in mina arbetsuppgifter för sommaren :) ska bli roligt! längtar som fasen tills man kan få in lite pengar och hjälpa till här hemma lite mer!

Kom hem vid lunch och då åkte jonny och köpte extraljus och solfilm så jag gav elinis mat och sen tog vi ett mysigt bad tillsammans :) Hon börjar bli så rolig att bada med för nu känner hon sig lite mer hemma där, så nu börjar hon verkligen sprattla och busa och plaska i vattnet :) så himla go du är, min underbara dotter <3

Sen på eftermiddagen åkte jag bort till stallet, mockade och fixade åt Maggi som fick stå idag eftersom vi skulle måla våra nya bommar till hinderparken. Så jag, yvonne, susanne, elin, anca, johanna, erika och lovisa (nån mer?) målade massor med bommar! SÅÅ fina blev dom :)

såklart fick jag det roligaste jobbet, att måla ett polkagrishinder  :P hahaha! alltså med vitmålade "snurror" runt bommen. Helt galet drygt, men fint blev det :) hoppas jag. haha! vi har inte tagit av tejpen än ;) Ronny blev också lite vit eftersom han prompt skulle ligga precis under bommarna som jag och anca målade helvita :P haha! tokhund. :)

Sen åkte jag bort till klubben och gjorde i ordning Rolle för dressyrlektionen :) Det gick helt okej för att vara första dressyrlektionen. Jag har bara hoppat honom innan och ridit lite löst dressyr förut. Vi körde mycket sidvärtesrörelser, skänkelvikningar från väggen till kvartslinjen, rakt spår ca 10-15 meter och sedan ut till väggen igen. Han var lite slö för skänkeln och tog den inte riktigt.

Jag är inte van att jobba ihop så himla mycket häst tror jag så jag blev alldeles slutkörd! Haha :D Röd som en kräfta i ansiktet och svetten bara rann! Herregud ;) Inte mycket muskler man har kvar heller.. Men det blir bättre och bättre! :)

Men mot slutet började han mjukna ganska fint, synd bara att jag inte hade någon kraft kvar att jobba ihop honom med :P I vår ska jag bannemig skaffa mig en comax-kort igen och börja träna. Vill tillbaka till formen innan graviditeten. Då var jag precis så som jag vill vara. Inte för smal och inte mullig. Bara nöjd. :)

Nää nu ska jag ta en cigg och sen kika på Crank igen. Mycket bra film ^^

Imorgon blir det att fota Jejja och Lovisa när dom hoppar på terrängbanan! :) ska bli kul att se.

Hörs och ses! :)


Ronny <3

Ute på promenad <3


Dröm dina drömmar och lev därefter.

Jag och Maggi har varit ute och ridit i skogen med Doo-be och Hanna idag :) Det var supermysigt och trevligt :) en alldeles lagom tur på kanske 30-40 minuter med bara skritt och lite trav i sandbackarna på gamla terrängbanan :)

Maggi stack fram öronen så fort vi kom dit och blev alldeles trippig för att hon ville hoppa, haha, söta tokhäst :) Men idag blev det allt inge hoppa av :) vi skulle faktiskt ta det lugnt.

Red henne på hackamore, hon gick faktiskt bra på det! Men jag måste prova det på banan också för hon har ju gått bra i skogen på alla betten jag provat henne med. Men jag ska absolut prova hackamoret nästa gång jag rider på banan. :)

Efter lite kaffedrickning och fika i stallet med Hanna, Anca, Yvonne och Susanne så åkte jag och ronny hem och så fixade vi med tvätten och jonny gick ner och fixade med allt i tvättstugan sen. Diskade gjorde vi också, så duktiga vi har varit ;)

När miniskrot hade ätit efter allt var klart så åkte vi till ica maxi i mora för att handla, Elina var helt galen och superglad i bilen på väg dit! Haha, skrotunge hon är :) min finaste prinsessa <3 Sen kom vi hem och Elina fick mat igen, sen fick hon lägga sig och sova efter en stund. Då lagade Jonny mat medan jag gick ut med ronny på en kvällsprommis, vi kastade lite pinne och tränade lite löst på inkallning, dock inte med fot i slutet, han var alldeles för ofokuserad. :)

När jag kom in var maten nästan klar och sen åt vi en grymt god middag som min älskade prins hade gjort. Rostbiff med potatisgratäng och bea :) Mums!

Nu sitter jag här, mätt och nöjd med dagen! Nu blir det lite bildbomb från dagen, kanske en liten film sen också :)




Bilder från terrängträningen förrförra veckan

Har fått tag i lite dåliga bilder från terrängträningen med Wicke. :)
Så jag lägger upp dom iallafall :)


Dagens ridning

Idag gick det inte speciellt bra att rida.. Allt kändes verkligen skit. Hon var jättetung och dryg i munnen, superknepig. Börjar fundera på om det är någon vargtand som spökar.. hoppas inte.. Sen var hon helt ovillig att jobba över huvud taget, jättespringig och dryg bara. Fast jag inte krävde någonting alls av henne..

Hanna red Doo-be också men han var kissnödig och vägrade kissa så han gick också dåligt. Haha. Sämst ridpass idag.
Så vi gick hem igen..

Så släppte jag Maggi i korallen för att jag tyckte hon gick så konstigt när jag red, då får hon återigen inte med sig höger bak. Nästan värre den här gången.. Så jävla tråkigt.. Jag blev verkligen jätteledsen och saktade ner henne till skritt direkt och gick och jobbade med henne vid hand istället, då mjuknade hon faktiskt och slappnade av och tuggade mjukt och fokuserat på bettet och undrade vad jag ville. Hon var verkligen jätteduktig.

Ringde Ullis när jag kom hem, jag blir så jäkla ledsen.. jag vill ju att hon ska vara frisk.. Så vi kom överens om att vi ska veterinärbesikta henne iallafall så att hon är friskförklarad. Jag vill ju inte betala 14.000 för en häst som kanske inte håller.. Känns så himla dumt.. Så nu har en stor tyngd släppt från axlarna, nu är det bara att hoppas på att hon går igenom. Vill ju fortsätta jobba med den här underbara hästen, om än hon är ett mongo ibland..;) men sen är hon ju ett sto också.. så lite svin får man räkna med. ;)

Jag är helt slut nu iallafall efter en halv kväll av gråt och jobbiga pratstunder, så nu ska jag lägga mig på soffan och kolla på tv.

Lägger upp en bild på världens bästa häst och en på världens bästa dotter. Ni är så bra ♥




Strömsholmstävlingarna - finaldagen

Idag har jag varit på strömsholm igen, final i ponnyallsvenskan och i grand prix hoppningen. En jävligt röd solbränna har jag dragit på mig också :P ser ut som en kräfta! Haha. Jag som satt och skröt innan "Näää jag blir aldrig röd, jag blir lite röd på kvällen och sen är jag brun på morgonen".. HA! jo juste.. det märks ju nu :P haha

Var iallafall en riktigt trevlig dag som spenderades med Jejja och Lovisa, skrattas alltid massor när man är med er ;)

Blev ju lite bilder idag också såklart :) inte lika många som i fredags, men nu blev det på lite allt möjligt istället :)

Jag missade min dotters första riktiga skratt idag... det kändes i hjärtat kan jag lova.. min underbara prinsessa som är det finaste i hela världen. Hennes första skratt har jag alltså missat.. :'/ men men. sånt är livet antar jag.. måste lägga in en bild på henne också.. min underbara lilla Elina. Den finaste lilla tjejen av alla. ♥



Jag har lite idéetorka.. jag vet inte vad jag ska skriva om..

Har iallafall pratat med Jejja och jag ska rida boogie lite mer sen ska vi börja hoppträna och åka på tävling ;) ska bli roligt :D WOHO!

Nu kommer bilderna :) sen blir det tv-tittande för hela slanten.



Måste lägga in dagens roligaste bild lite för sig.. Alltså. HAHAHAHAHAHA jag dör av skratt varje gång jag ser den. Haha :D Man kan ju bara inte se ut såhär över ett hinder!!!!


Avramling och bildbomb

Har ridit både Doo-be och Maggis idag. Doo-be gick superbra! Bjöd hur bra som helst, lite stel, men mjuknade ganska snabbt  med lite galopparbete i lätt sits :)

maggan däremot.. ujuj.. ickholmen var inte långt borta idag alltså.. :P provade rida på pessoa idag, inte igen alltså. Hon blev överkänslig i munnen och bjöd ingenting alls. Får prova något nytt på  måndag..

Hon blev  livrädd för något på banan/fick tokspel... kan inte förstå varför hon gjorde som hon gjorde. lyfte med alla fyra ben samtidigt, säkert 1 meter upp i luften, bara pang..  herregud. jg flög ju av som en vante,:P ont i huvvet och benet nu. blä. :P

Nu blir det bildbomb från gårdagen! Nya bilder imorgon från finalerna som jag också ska  se!







En del mindre smickrande bilder på vissa ekipage fick jag också :P




Strömsholmstävlingarna

Har varit på Strömsholm  idag hela dagen! Skaffat mig en redig bränna och fotat massor.
Bilder och info kommer imorgon :)

har gjort två kategorier bland fotona.

Smickrande  och Mindre smickrande (tabbar)

Riktigt kul faktiskt ;) Ni får se imorgon..

Godnatt! Nu går jag och däckar av.

Fotat vid klubben och ridit på Maggi

Händelserik dag idag! Har varit på AMS först, sen åkte jag till gymnasiet och tackade ja till jobbet, vidare till klubben och fotade när dom  hoppade terräng. Sen till  stallet och red.

Huvva. jag  är helt slut! OCH solbränd :P

Maggis bjöd på första bakuten idag. :D Hon var så glad när vi skuttade  småpinnar på  gamla terrängbanan att hon tog ett riktigt glädjeskutt :D Haha.  Så söt :) Blev några kort idag iallafall,  hoppade sammanlagt 7 språng. Hon var  sååå duktig :) Men när hon ville komma i galopp blev det lite fel  för henne. Då kunde hon inte alls mäta  avstånd. I trav går det bättre :) Puss på min  räsertjej <3

Nu blir det bildbomb!











JAG OCH MAGGIS <3









Hoppat Maggi för första gången :)

Åkte till stallet imorse vid 9 :) tänkte först bara mocka och så, men sen fick jag världens sug att rida i skogen. Så jag hämtade Maggi och gjorde iordning och red ut. Hon var jättelugn, fast hon var  själv! Hon börjar  verkligen komma till ro nu. Så himla lugn och mysig har hon blivit :) Red vid gamla vapenförrådet på skogsstigarna bort till gamla terrängbanan.

Då  såg jag hindren (dom små typ 30cm hindrena) och tänkte, äh vafan. skritta över dom kan jag ju göra. Sagt och gjort, jag styrde på hindren, först ville hon lukta lite på  det första, tog ett kliv över, inget mer med  det. Fortsatte och skrittade över  nästa. Nu tittade hon inte ens på  det, bara gick rakt över. Så jag tänkte. "Äh. nu får det bära eller brista.."  så tog jag båda i trav. Och hon skuttade över sååå fint :) Öronen spikrakt framåt och riktigt hindersug! Det var SÅ roligt att se! Så jag tog som småskutten några gånger..

Sen fortsatte jag till ridklubben och tänkte prova henne i paddocken där  eftersom hon aldrig har gått där förut. Så jag bad emelie  lägga ut lite travbommar som vi tog först och bara skrittade  över, sen några gånger i trav. Det var liite konstigt att behöva  fundera ut hur långa kliv man skulle ta, tyckte Maggi. Men hon  löste det jättebra för att vara första gången :)

Det stod även ett hinder med två plankor på, så jag bad emelie lägga ner den ena plankan så skrittade jag över. Och eftersom hon inte rörde en min  så kom jag i trav också. Fortfarande ingen reaktion så hon fick lägga upp den andra plankan också, blev ungefär 55 cm och hon hoppade det såå himla duktigt :) liiite konstigt var det men hon litade på mig och skuttade över så enkelt :) Min underbara prinsessa!

Red tillbaka till terrängbanan sen och hoppade småskutten igen (fortfarande i låångsam trav så hon skulle få tid på  sig att fundera hur hon skulle göra) och sen  skulle jag rida förbi dom större hindren, stockarna. Tror ni inte hon bara la sig på hindren och hoppade? SHIT va paff jag blev, tappade stigbyglarna för att jag var så oförberedd. Haha :D Hon ville  verkligen  hoppa.  Hon är  så söt :)


TABBE!

Glömde ju Prince och Seimson (stavning?)!! Som går i lösdriften :)

Här är dom!
Prince är en westernhäst som jag inte vet speciellt mycket om, Seimson är  en islänning med en  ägare som  heter Erika  tror jag? :) trevlig tjej iallafall  med jordens  sötaste röda irländska setter-tik som  ronny är såå kär i, roxy heter hon :)



här ligger Prince och myser i hagen :)



där är Seimsons rumpa med också ;)

och här nedanför är ronny och roxy,kärleksparet ;)


Lite info :)

Ja jag fick en kommentar  här på  bloggen med en förfrågan om att skriva lite om  stallet jag står i, min  häst och de andra hästarna  där :) så jag ska göra mitt bästa!

Stallet jag står i är Stall Springkällan, supermysigt och trevligt stall  med mycket glada människor i olika åldrar :)

Först har vi såklart min stjärna, Mo Margot.

7-årig Nordsvensk Travare som är riden i ungefär 2-3 månader. Mitt nya projekt som  ska utbildas till minst debutant  fälttävlan. (om inte  ödet vill annorlunda såklart)




Stallets ägare Ann-catrin Jansson "Anca"'s häst Larsson :) Superfin hopphäst som lätt skulle kunna hävda sig på  dressyrbanor också. Har precis börjat gå lite låga klasser igen efter en ligamentskada.



Sen har vi Bogart "Boogie" och Baloo (B&B även kallade ^^) som går tillsammans i hagen.

Ägaren på Boogie är Jejja Persson.  Boogie är en varmblodig travare, eller ja, numer ridtravare  såklart. En supergo häst  med mycket krut i ;) Jätterolig att rida, speciellt hoppa.  Jag och Jeja har pratat om  att jag eventuellt ska tävla honom  någon gång. Skulle vara roligt ;)

Ägare på Baloo är Yvonne & Lovisa Holmén. Supertrevliga ägare till en superläcker stor maffig häst. Vackert huvud och rör sig jättefint. Visar även enligt mig fina egenskaper för hoppning. Kanske ett fälttävlansämne?



Baloo och Lovisa till vänster och Jeja och Boogie till höger :)

Sen har vi Maggis hagkompis som precis har kommit till stallet. Olives Doo-be. Min svägerska och väldigt nära vän Hanna är hans ägare :) Jordens  sötaste C-ponny som nog är världens roligaste ponny att rida. Så himla trevlig valack, 12 år gammal. Fux med  silverfärgad man & svans. Går som både  hopp- och dressyrponny för tillfället, tidigare endast hopptävlad  men har nu startat sin första dressyrtävling med Hanna och fick ca 54% tror jag och en fin  3e  plats! Har även pratat med Hanna om att jag eventuellt ska få starta honom en unghästklass nästa gång hon tävlar dressyr på honom. :)



Sen har vi Monty, som jag inte vet så mycket om :) tror ägaren heter Elin? :)  Supergullig tjej med en riktigt fin ponny som jag nog inte hittar någon bild på tyvärr.

Sen har vi Susannes ponnyer, Kyoto  som är en svensk ridponny  (okänd härstamning) och Katja som är en islänning. Roliga hästar som det verkar vara lite krut i :) Fick rida dom när jag ville sa Susanne så det känns kul :) Katja ser ut precis  som en  liten busig islänning som man bara vill ut och rejsa med :D

Sen har vi den sista ponnyn, Dagen, hon är hemma på bete över sommaren och henne vet jag inte heller speciellt mycket om, bara att hon har eksemtäcke? haha :D konstig grej att lägga på minnet :) Fin är hon iallafall! riktigt söt uppsyn. :)

Det kommer säkerligen fler bilder på hästarna i stallet när jag varit  där ett lite längre tag.
Jag har ju faktiskt bara stått där i 1 vecka ungefär.  Även om jag stod här i ett halvår för  2 år  sedan så har ju mycket förändrats och dom enda hästarna som är kvar sen "min tid" där är Larsson och Boogie :)

Om  det är något annat ni vill  läsa om här  på bloggen så  skriv bara så ska jag  göra så gott jag kan :)

WIE!

Börjar med gårdagen eftersom jag inte skrev något då. :)

Jag red en sväng på Maggi på ridbanan och Hanna fotade  oss lite granna :) Hon var så  himla pigg,  och gick inte helt hundra.  Men jag ville att hon skulle bli riktigt varm så jag såg om det var något muskulärt  eller om  det förmodligen var den  dåligt sittande skon. Det var förmodligen skon! :)

Här kommer lite bilder! :)
Provade henne med rakt gummibett och remontgrimma,  det funkade SUPERBRA!

Kom  även ihåg  att  den här hästen är riden i kanske 2-3  månader. Hon kan knappt bli styrd. Haha :)  min  bäbis.


(I traven har hon lite lättare för att ta det lugnt  än i galoppen iallafall. vilket syns på bilderna. haha! ^^)
















Idag kom hovslagaren (Mats) så  fick hon nya  dojjor runt om :) Efter det red jag för att se om  det blivit någon skillnad. DET VAR DET! Jäklar,  en helt annan häst :) Hon gick som en klocka. Kunde tillochmed galoppera  utan att rusa  iväg  :) Tyvärr inga bilder/film från idag. Och imorgon ska hon stå. Men på torsdag ska jag rida :) Då  kanske hanna kan filma lite så ni får  se min räserbäbis :)

Nu ska jag kila :)

VAD VILL NI LÄSA OM?


Vad ska jag skriva mer om på bloggen?

Mer/mindre bilder?

Mer/mindre om Elina?

Mer/mindre om hästarna? :)

Kom  igen nu.. hjälp mig få till en riktigt läsvärd blogg :)

RSS 2.0