En händelserik dag!

Varit på dressyrtävling i hedemora med hanna och doo-be idag :) det gick JÄTTEBRA.  3e plats blev det till slut :) Bara 8 poäng  från vinnande.

Härligt Hanna. Hade han inte gått som en segpropp med huvet i vädret i galoppen hade du kunnat vinna :)

Åkte sen hem och var i stallet och fixade lite. Det var städdag :) Sen skulle vi ut och rida.  Men icke. När  vi ridit 1 km  kanske så skulle vi trava. HALT  häst. FAAAN tänkte jag.. Red hem.  Kollade  skon igen, och den hade släppt mer. Men idag hittade Jeja på sömmar, hammare, tång osv så  vi satte fast skon  rätt bra igen. Hoppas hon går bättre  imorgon. Måste prova om det bara var att   skon var lös  eller om hon  faktiskt är halt.

Hovis kommer ju i övermorrn så då blir det nya dojjor på  damen iallafall  :)

Hem  efter det,  en stund iallafall.  Tog ett bad med Elinis iallafall. Det var sååå mysigt. Mammas lilla prinsessa <3

Sen åkte jag upp och hoppade lite studsmatta hemma hos Yvonne och Lovisa. Trevligt värre :) Sen satt jag och Yvonne mest och pratade massa skit, drack kaffe och rökte :) Trevligt trevligt.

Nu blir det sängen!

Lite bilder från dagen blir det först :)

Godnatt!







GLAD!

Kom precis hem från  stallet :) Fick nå ryck vid åtta att jag ville rida. Skrev det i min status på FB och då skrev Sofia "rid en kvällstur då?"  Så svarade Lovisa också att hon också ville rida. Så då möttes vi vid kanske halv nio i stallet och red ut en halvtimmestur på Maggan och Baloo :) Det var så mysigt.  Precis det jag behövde :)

Maggan gick rent iallafall,  kände inte av några ojämnheter bak när jag red, det kändes superskönt! :)

Hoppas allt blir bra bara hon får muskla på sig lite :)

Imorgon får hon stå  eftersom jag ska  med Hanna till tävlingen. Så rider jag på  måndag, för då ska jag och Linda ha photoshoot på ängen =) Wie! :)

Nää nu blir det nog  sängen snart, ska ju upp 6  imorgon. Blä! :P

Godnatt gott folk :)

Hovis nästa tisdag!

På Tisdag kommer Mats och skor maggiloo,  hoppas det blir bättre då. Så skulle Therese Funk komma och titta och klämma lite på henne på Onsdag, då  får vi se hur hon är  då. Jag rider på  som vanligt tills dess iallafall  så ser vi iallafall  vilket håll det går åt.

Har inte hänt så mycket mer idag  än att Ullis kom till stallet och kika på maggan. Hanna har flyttat över sina grejer visserligen och så. Och jag har fikat med svärmor. Men annars har jag inte gjort något speciellt!

Imorgon bär det av till Hedemorabygdens RK med Hanna och Doo-be, ska bli intressant  :) gud så kul det ska bli.
håll tummarna för dom! :)

Nää nu  blir det att hitta på  något vettigt.

Förresten så är Wicke och Maggan bäst ;)



Maggan är inte bra.

Maggans ben är bannemig inte bra alltså..  Känns så himla jobbigt. Förstår inte vad som har hänt heller.. :S Känns  jättekonstigt. Funderar på att ta  en vet. besiktning iallafall. Känns dumt annars..

Ullis kommer till stallet imorgon vid 11 iallafall. Får se hur hon går då. :/

Alltså jag fattar inte varför hon är  dålig?  Hon har ingen kompis i hagen och skon sitter jättelite löst.. :S  Ska slå i en  söm imorgon och hoppas på  att  det blir bättre  då. Vi  får väl se..

Håll tummarna.

Fick rida på Doo-be idag,  alltså  fyfan  vilken trevlig ponny. Han är sååå himla fin alltså :) och såå  rolig att rida :)  Tack Hanna för att jag fick låna lite (A)

Var ju  på arbetsintervju idag också,  det gick  JÄTTEBRA! Jag tror och hoppas att jag får jobbet, dom skulle höra av sig i  början på  nästa vecka :) så då får jag svar. WEEEHOOO :)

Nu blir det sängen.  Jag är dödstrött. Godnatt :)


Påhälsning av Linda-binda ;)

Idag kom Linda och hälsade på, vi åkte till stallet och löslongerade Maggan lite, men hon behöver verkligen nya skor bak, och fram förresten. Känns lite jobbigt just nu för hon ville inte riktigt få med sig höger bak,  visserligen sitter en sko lite löst men inte så  att det ska påverka så pass mycket tycker jag. Det  finns bara lite spelrum på insidan, en söm som har lossnat..  Har pratat med Ullis iallafall och hon skulle komma ner på lördag och titta på henne när hon springer och se själv. Hoppas hon är bra imorgon, annars blir jag ledsen :(

Åkte till Klubben och mötte upp hanna innan jag åkte till  stallet också, då kommer Annica ut och säger  "Janni,  jag har anmält dig till startfälttävlan på Wicke nu!:D"  .. HAHA! jag ba "Jaha..  ja men va kul då :D!"  Så jag hade inte mycket att säga till om  där heller :D Men det känns så  jäkla kul att dom tyckte jag red honom bra på banan igår :) Men jag lär ju klara av dressyren också ;) haha.

Lägger in lite bilder på min underbart vackra dotter från idag när hon satt i  sin gåstol, den var  sååå kul  tyckte  hon :)





Nu ska jag kila. Hörs och syns!

puss

puss på  wicke :) roligare häst får man leta efter :)


annan film

satte ihop alla filmerna till en istället.

blev lite knas med det, var tvungen att konvertera filmerna till Mpeg och då fick jag en ful  text mitt i bilden av programmet jag använde, men men. och ljudet blev dubbelt också.haha :P



älskar  låten för övrigt;)

filmer




SÅ JÄVLA BRA DAG!

Den här dagen har varit underbar från början till slut!

Till att börja med så hade jag ett möte på arbetsförmedlingen med min handläggare och Kim. Precis innan mötet skulle börja så fick jag ett  samtal, först  tänkte jag inte svara  eftersom jag trodde mötet skulle börja när som helst. Men när jag inte kände igen numret så fick jag bara en känsla av att jag skulle  svara. Och tur var väl det! Det var ISS-städ  som ringde och ville ta in mig på anställningsintervju! JAAAAAA! :) Ett hotellstäd-jobb i tällberg! Hoppas verkligen att det går bra på fredag  :)

Sen flöt mötet på och det var riktigt intressant och vi pratade en hel del om olika sätt att söka jobb, vad för praktik man kan ha och sånt. Mycket bra! Sen fick vi varsin tid till en coach som  ska hjälpa oss att skriva CV och sådär.  Kändes bra :)

Jag ringde till Lena i skolstallet efter en stund för att be henne skriva ett arbetsbetyg åt mig till intervjun. Då erbjöd Lena mig också ett jobb, att kolla till unghästarna och travhästarna på betet  i sommar,  det är  visserligen bara 4h per helg,  men det ger också pengar :) JAG ÄR SÅ GLAD!

Sen kom jag hem och umgicks med Elina och Jonny en stund, sen var det dags för stallet.  Mockade och gjorde klart åt maggan och sen kom Hanna med doo-be som jag skulle rida ut på  en sväng eftersom han är jättedryg med henne när hon rider. Han testar jättemycket så jag satte honom ordentligt på  plats, sen gick han som en klocka både för mig och Hanna. Hon red honom SÅ bra på ancans ridbana. Han behöver verkligen bli satt på bakdelen för att inte bli tråkig och lång. Men han svarade jättebra när jag hade ridit honom en stund, då kändes han jättefin! Sen satt Hanna upp och red honom precis lika bra :)  Så kul!

Sen var det bara att åka bort till  klubben och ha ridlektion, Anna hade satt upp mig på  terrängritt på Nevada, jag blev väldigt tveksam och frågade om jag inte kunde få byta till Wicke, och det fick jag :) GUUUD va kul det var! Det var faaanimej den roligaste ridlektionen jag har haft i hela mitt liv :) Filmer kommer från träningen. Ska bara lägga ihop  dom till en film :)

ÄLSKAR DEN HÄR DAGEN <3


(älskar för övrigt min kommentar när jag har hoppat soffan "det där gick ju bra! hehe." HAHA. så fult! jag va fan skitnervös.)

Ridit idag =)

Åkte till stallet runt lunch och red en sväng på Maggiloo, hon kändes  faktiskt riktigt fin :) Lite tittig, men inget allvarligt alls. Red först i rundkorallen och gick sen ut på nya ridbanan vid stallet. Tog några  galopper i båda varven, hon orkade  såklart inte bära sig över huvud taget i något  av varven och det var tvunget att  gå i 120km/h för att galoppen skulle rulla in, men hon tog den iallafall :) duttig tjej!

Hon är dock väldigt tråkig och hängig i munnen, men när hon fått lite muskler ska jag försöka jobba med bärigheten och få henne att  bära sig själv utan  att hänga i handen. :)

Pratade nyss med Ullis och hon håller på och fixar med papperen  nu iallafall. Känns skönt. :)

Nää. Nu blir det TVn igen.

Ibland undrar jag vad jag har gett mig in på igen.. fan va fattigt det kommer vara nu. Huuujedamig..


tillbaka till stallet

Nu har jag varit i stallet igen, ville åka dit till insläppet och se hur hon reagerade i boxen och så. Varken hon eller Baloo brydde sig om varandra, det var BARA mat som gällde. Haha :)

Jag löslongerade henne en stund innan. Gick superbra! Hon var riktigt lyhörd och travade faktiskt lugn och tryggt, emellanåt iallafall ;) haha. Lite brall och pip fick hon också till :D Hon är så söt :)

Väljer korsgalopp i höger varv? Haha, knäpphäst. Vänster galopp bak och höger fram. Utom två,tre gånger.  Då gick hon rätt.  Knashäst :)

Ancan ska beställa  stalljackor till  oss, jag ska absolut ha en. Jäkligt snygga!
Ska broderas in "Stall Springkällan" på ryggen. :)

http://www.horze.se/images/products/42/132/33122_pdre_l.jpg

test, jag har tråkigt

Kolla om du är tjej eller kille?



Kille




[x] Du gillar tröjor med luva


[x] Du gillar jeans


[x] Hundar är bättre än katter


[x] Det är kul när någon gör sig illa

 

[ ] Du hatar shopping


[ ] Sorliga filmer suger


[x] Du har x-box, wii eller liknande spelkonsoler


[x] Du lekte med leksaksbilar som liten


[x] Någon gång har du velat bli en brandman


[x] Du har ett DS, Ps2 eller liknande


[x] Du kollar på sport på TV


[x] Våldsamma filmer är bra


[ ] Du pratar med din pappa för råd

 

[X] Du har massor av kepsar/mössor


[x] Du gillar att kolla på fotbolls matcher


[X] Du tycker det är coolt med baggy byxor


[ ] Du tycker det är knäppt med sovaöverparty med massa folk


[X] Grön, svart, röd, blå eller silver är någon av dina favorit färger


[x] Du älskar att vara galen utan att bry dig vad folk tycker


[x] Sport är kul


[x] Pratar med mat i munnen


[ ] Använder boxers


Totalt: 17




Flicka




[ ] Du använder läppstift


[x] Du älskar att shoppa


[ ] Du använder eyeliner/kajal/ögonpenna


[x] Du bär färgen rosa

 


[x] Du går till din mamma för råd


[ ] Du hatar att bära färgen svart


[ ] Du gillar att hänga utanför gallerian


[ ] Du älskar att få manikyr och pedikyr


[x] Du gillar att bära smycken


[ ] Kjolar är en stor del av din garderob


[x] Shopping är en av dina favoritsaker


[x] Du gillar inte filmerna Star wars


[x] Du har gått/går i dans eller gymnastik


[x] Det tar dig ca en timma att göra dig iordning


[x] Du har fler än 3 par skor


[x] Du bryr dig om hur du ser ut


[x] Du gillar att ha klänning när du kan


[x] Du använder tjej underkläder


[X] Du lekte med dockor som barn


[x] Du gillar att sminka andra för nöjets skull



Totalt :14

 

 

Jag blev kille! Inte speciellt oväntat, mer oväntat att det  blev  med sån liten marginal!  :O



hämtat hem världens finaste maggan

Idag tog jag och Linda en promenad ner till ancans stall med  maggiloo, gick över förväntan, hon fick det lite jobbigt i början  med fyrhjulingar och crossar och gräsklippare och skällande hundar. Men sen flöt det på fint :)  min prinsessa fann sig till ro på en gång i sin hage. Hon var helnöjd :)

Blev lite bilder, jag är superläcker på båda som jag  är med på, glajjorna på och tröjan över höfterna så man ser 2  meter bred ut. Men det bjuder jag på ;)

Älskar för övrigt min pose med maggan på den andra bilden ;)

Ska ner till stallet igen  om  ett  tag och se när dom tar in henne så  det går bra :) Ska bli intressant :)

Skriver mer senare eller imorgon :)




film=)

Liten film från idag  =)


Ridtur på maggiloo

Idag har jag ridit maggan =) guuud va söt hon är,  som en liten bäbis  som inte vet  någonting =) men så underbart söt och ärlig. Hämtar hem henne imorgon, jag är nog världens lyckligaste  =)

WOHO!

Idag har jag haft riktigt kul,  varit i Tällberg och grillat med bra människor :)

Imorgon ska jag till Maggan också :) WOHO

Ullis skickade ett  sms idag,  hon hade ridit henne utan problem så  det är då inget fel på  ryggen=) härligt! Så imorgon ska jag rida:D Sen kommer hon ner till ankan på  måndag :D SÅ HIMLA KUL!

Men nu ska jag sova=) uppdaterar imorn och skriver hur det har gått.

GODNAAAATT =)

trots med liten doo-be

idag lekte jag en lek, trots med liten doo-be. ;) det var  roligt.

jag och Hanna bestämde igår  efter lektionen att jag skulle rida en sväng på hennes ponny, Doo-be, idag eftersom han har betett sig så konstigt sista dagarna. och jag inte kan säga vad det är  han pysslar med innan jag själv suttit upp.  så  jag provade, och jäklar va han testade, han tyckte verkligen han var såååå himla tuff när han  "stegrade" sina 30cm upp i luften. Snacka om snopen häst när jag började  asgarva och verkligen sa högt  "HAHA! Det där  var fan det LARVIGASTE jag någonsin varit med om!" han riktigt sjönk ihop och blev  såå förolämpad. Haha. Men sen gick han framåt igen och testade bara lite smått 2 gånger till, då behövdes bara lite ryt och jävlaranamma så gick han fram igen :)

Man måste helt enkelt  ha lite is i magen och inte bli  så förbannad och stressad utan bara vänta ut honom  tills han inte orkar hålla på  mer. Bästa sättet att vinna när dom bara reser sig vid skänklar och spödrivning.

Han var så trevlig iallafall :) lite smådryg när han skulle trotsa bara,  men annars var han superfin och mjuk  i munnen, du har gjort ett  jättejobb Hanna!  STOR eloge  till  dig. :)

Imorgon ska jag och Hanna åka  till Aubiouse, hoppas  hoppas att jag kan köpa  min väst..  jag vill jag vill jag vill!

Nåja, nu ska jag gå ut och röka,  sen blir det tv,  sen sängen  =) Hörs och ses.

Godnatt gott folk.

(Tänker på  dig, finaste Mo Margot)


Idag är en bra dag.

Det har varit en jäkligt bra dag idag :) Har varit och fikat hos svärmor,  trevligt  som vanligt :)

Sen åkte jag upp till Västberg och stod och borstade  på  Maggan en bra stund. Min mysfia. :) Gud va go hon är,  verkligen älskar att bli borstad! Stod där och slog med underläppen när jag borstade. Jag har bestämt mig,  jag ska ta hem henne. Men eftersom hon har skavt bort håret och översta skinnet på ryggen så  ska jag inte pressa på  med någon provridning. Den kemi som finns mellan oss är viktigare än att hon går 100% med ryttare på ryggen enligt mig.  Jag ska ta hem henne och ge skrapsåren tid att läka och sätta igång henne långsamt med longering, tömkörning och promenader istället. :) Hon kan få sin sommarvila på en gång istället, så får jag  sätta igång henne ordentligt när ryggen är bra istället för att tjafsa med henne om hon är öm.

Vilken häst, är hon verkligen min snart? Det är tammefan som en saga..

Efter att jag varit hos Maggan ett tag så åkte jag ner till klubben eftersom  jag hade lektion idag, vi hade markarbete, en riktigt rolig lektion. Jag fick rida Wicke-picke :) GUUUUD va rolig han var!! Inte alls som jag mindes honom, han slappnade av jättefint i slutet och gick fram jättebra, hur pigg som helst och var riktigt rund och fin i slutet.  Behövde knappt hålla i tyglarna, bara ett stöd så var han så fin så fin. Make  till underbar häst! Puss på honom :) Rider honom gärna igen.

Nu är det sovdags,  har precis gett Elina mat så nu blir det sovdags för hela familjen. En kissprommis för bulan först bara. Sen blir det krama kudde och tänka på  vilken fin häst jag får hem om  1,5 vecka. ÅÅÅÅÅÅÅ va glad jag blir. :)


dagens to-do-list

Trevlig dag idag, först ska jag åka till svärmor en stund vid två :) dricka lite kaffe och prata massa skit bara ^^ så trevligt.

Fick nyss ett sms av Ullis om att hon skulle upp till Maggan vid halv fem,  så  då ska vi ta in henne så ska jag borsta lite osv ^^ WEEEEEEEEEEHOOOO! Jag är  så lycklig :D Känner mig som en  10-årig Min Häst-tok igen. Herregud,  vad gör den här hästen med mig? :)

Sen blir  det ridlektion, nu har jag trott i 3 veckor att vi skulle ha hoppning med det har varit dressyr så gud nåde Anna om det inte är hoppning nu! :P

Hoppas såklart på prins Caster som vanligt :) Hihi!

Nu ska jag kila,  måste  få i  mig nåt att äta :)

Heddååå alla

trevligt!

Hännisen kom hit en stund nu på kvällen, hjälpte mig fota lite prylar och lägga ut på tradera. 
TACK gumman! Du är så snäll =)

Jag och familjen åkte en sväng till  borlänge idag, jag kikade in på Aubiouse en snabbis, hittade en riktig drömväst. SEXHUNDRA SPÄNN! Ska fan åka och köpa den om jag får grejerna på tradera sålda. HOPPAS!

Det är två kompletta  träns, ett pessoabett och en huva.  Hoppas det blir sålt! Hoppas hoppas..

Nä. Nu blir  det tv-tittande för hela slanten.
Godnatt!

(tänker på Maggan.. vill åka till henne och säga godnat...)


mora idag

Snart bär det av till Mora för att hämta ut min telefon! WEEEHOOOOO!!!!!!!! äntligen =)

filmkväll =)

har precis kollat på Inglourious  Basterds  med  fisen  =) den var riktigt bra faktiskt!  lite väl  blodig och äcklig. Inte riktigt min smak att sitta och se  på när  man skalperar folk,  slår  sönder huvuden med basebollträn, skjuter någon med typ 100 skott i ansiktet.  osv osv osv. listan kan göras lång. Men den var faktist väldigt underhållande.

Nu blir det sängen, klockan är iallafall halv ett!

Godnatt,  gott folk!

foto-dag!

Har fotat häst idag =) Både Hanna &  Doo-be,  Jeja & Boogie och Lovisa och Baloo.

Lägger upp bilderna här =)

Saknar Maggan redan, var tvungen att åka upp och  klappa lite på  henne tidigare.. Jag är kär så  kär!






trevlig dag =)

Idag åkte jag till Christer i Tällberg när  jag vaknade, åhmpa var också där! Vi tog först på minisarna täcken och sen gick vi in och drack kaffe och pratade massa skit som vanligt :) Trevligt!

Sen åkte jag hem och tog Elina en stund medan Jonny åkte och köpte snus..  Stackarn har feber, hosta och är snorig:(  min lilla prinsessa <3 stackars henne :(

Efter en stund åkte jag ner på Rättvik och hämtade Hanna och vi åkte upp till Västberg och kollade på Maggan igen. Jäklar va fin hon är! Om än ganska lerig ;) haha.  Hon kommer bli så läcker med ett bad och lite utredning av man och svans :) Fotade henne lite  också. Ska lägga upp bilderna här  också  :)

Åkte hem igen och lite senare på kvällen kom Jonny hem  med mysmat! Blev Buffalo Wings, vitlöksbröd, sån där god Skrattande Kon-ost och Brie på saltiner! MUMS! Kikade på Wipeout och nu sitter jag här :)

Vill redan åka till Maggan igen.. Hon är så jäkla fin den damen. Jag är  kär,  så kär.  PUSS på henne.





jag har blivit kär

Jag säger bara tre ord, JAG ÄR KÄR!

Helt oplanerat var jag och tittade på en nordis i Västberg. Det hela började såhär..

Jag bestämde mig, fast pappa var här och hälsade på, att avrunda hans besök tidigare för att åka till banbygget med resten av fälttävlanssektionen. Och det var väl tur det! Ullis var där, och efter att vi pratat en stund om att jag letade häst osv så sa hon att hennes nordis var till salu. Inget jag direkt hajade till på men efter att hon berättat lite  om henne så bestämde jag mig för att det inte kunde skada att åka och titta på henne iallafall.

Sagt och gjort, senare på  kvällen vid sex så rullade jag in med passaten vid stallet  där hon stod, en söt liten nordis med lite bus i blicken. Jag var såld direkt men det kändes nästan pinsamt så jag höll masken. Men under hela tiden hon stod där och åt hö från marken på långt grimskaft  så kunde jag inte låta bli att hela tiden ta på henne, känna på hennes päls, pilla i hennes man.. Det här är ju galet!!

Det känns som  om jag har träffat Gurkan igen.. Jag blir nästan lite rädd.. Det tog mig flera år att repa mig  efter Gurkans död, och jag trodde aldrig jag skulle kunna känna så för en häst igen.. Så jag kände att jag flera gången ville distansera mig till henne.

Men jag måste ge vika.. hjärnan säger att jag ska vänta med att ge besked tills jag har provridit 1,2 gånger.. men hjärtat skriker redan JAAA!

Måste åka dit imorgon igen.. bara se henne. Jag längtar redan..

Mo Margot.. det sa bara klick.




filmerna


HAHA! på idag alltså

Herregud, det var nog den mest misslyckade första provridning jag någonsin varit med om.  Haha! Jag tror att jag skulle ha hoppat upp på Dragan från en stol eller något, för han blev verkligen LIVRÄDD för sadeln när den rörde  sig på ryggen. haha.  Jäääävlar vilken rodeo-tur jag fick, när han stack iväg vad jag livrädd att han skulle hoppa, han tog  verkligen  sats och skulle hoppa  över staketet,  men jag lyckades  få honom att välja  en tvärnit! Haha!

Dock flög ju jag som en vante, men hellre det än att hoppa 1.20 med en 3årig knappt riden häst. Haha! När jag åkte av så ville jag ju självklart inte släppa tyglarna, ville ju få honom lugn, näää men då spricker ju tränset och går  i 2 delar. haha! Så Dragan sticker iväg i världens bockparadsprång och är huuur nöjd  som helst.

Men det var bara  att ta nya tag och hoppa upp igen, och den gången satt jag kvar! WOHO! Börjde lite knaggligt, sadeln gled och massa skit, men det blev bra när jag fick i högerfoten i stigbygeln och kunde trampa sadeln till  rätt läge igen. Då blev han relativt lugn =) Väldigt "med" och total fokuserad på  vad som hände på ryggen, men inte rädd. Bara lite nervös. Men det är väl fortfarande ganska konstigt för honom stackarn.  Min fina prins. Puss på honom! Åker dit nästa vecka och över på uppsittning. Tror ni det kan behövas eller? ;) Nu kommer lite bilder från avramlingfilmen och den som  det gick bättre på. Filmerna är  inte bearbetade än på youtube så dom  kommer snart =)

Uppsittning




Redan livrädd



Rodeo!! wooooho



En lycklig Dragan och en snopen och blöt Janni



Ett betydligt bättre kort ;)




sovdags!

Fullproppad dag imorgon, först babysim med Elina, sen hem, byta om och åka till Tällberg och rida ut med Åhmpa, Christer och Tina =) på  Dragan, prinsen, den finaste! Ska bli intressant att se hur han är :)

Håll tummarna!

Hanna skulle ha följt med och tittat, men nu skulle vi ju rida ut så då blir det ju inte speciellt  roligt för henne eftersom  det inte finns någon lämplig häst för henne. :( Så tråkigt..  Men jag ska ringa henne imorgon efter babysimmet och fråga om hon vill  med och sitta på något som kanske inte är superlätt att rida, dock blir det väl en hel del snabb galopp om jag känner mina vänner rätt  ;)

Kameran ska med iallafall! Filma från  hästryggen är grejer det! :D Kommer imorgon, rider nog en liten sväng på honom i paddocken också så får Åhmpa filma, vill se gångarterna från marken också. Tänkte visserligen släppa honom också och driva på lite, vill  se honom utan ryttare,  sadel eller andra störningsmoment.

Han är iallafall löshoppad 130 och har väldigt bra teknik med framben över hindren. Ska bli intressant att se vad denna lilla herre kan åstadkomma :)

Här kommer bilderna på Hanna och Doo-be från idag, så kul  ;)








Uppdaterar om allt imorgon!

Ses och hörs!
/J

hopplektion med hanna idag!

Hanna fick komma och rida lite lektion för mig idag, vi skuttade lite. Hör och häpna, Hanna hoppade 50 cm utan att tveka ens en gång! Så häftigt =) Hon har gjort  enorma framsteg på så kort tid. Så himla roligt!

När hon hade fått några riktigt fina språng nöjde vi oss och jag och jeja och lovisa stod och pratade lite skit medan Hanna jobbade igenom honom i galopp en stund, och JÄKLAR va fint han gick! Har aldrig sett så bra bakbensaktivitet på honom nån gång, och han gick i en riktig fin, rund form :)

Innan vi gick blev vi på lite bushumör så Hanna red lite i damsadel,  hihi! Men i traven blev det lite svårt att sitta kvar så  då åkte vi av minsann :D Visserligen landade hon på fötterna men ändå  :D såg roligt ut ^^

Sen provade vi lite jorden runt stillastående och sen fick hanna rida baklänges, fyfan va kul det såg ut! Känns så himla konstigt när man rider baklänges,  gångarterna blir så fel när man sitter åt fel håll. Haha :D

Tog någon bild, en när hon hoppade fram honom över en litet 40-kryss och två bilder när hon satt bak-  och fram :D dom kommer sen =)

Imorgon ska jag åka och provrida lite på Dragan,  känna lite på gångarterna osv. Ska bli roligt =) Hanna följer med =)

Nu ska jag kila, skriver kanske mer sen om något kul händer =) Vet att jag har varit lite dålig med Dagens "vill ha"  ett tag, men  det  känns som  om ingen läser iallafall så det känns inte som  någon idé  att  skriva, någon som vill att jag fortsätter  med  dagens "vill ha"?

Ses och hörs!
/J

Weeejo

Har precis pratat med Tina Lundblom,  ska nog ta hem en av hennes hästar, Dragan, på utbildning och tillridning. Ska bli  så kul! Han är såååå vacker! Här ska ni få se =)

kommentera nu!










vafan då :P

Jag har tagit KÖÖRKOOOORT!! wej =) så skönt!

men nu är jag så jävla trött efter en lång dag med stress så jag orkar inte gå in på några detaljer.

Tyvärr blev provridningen av hästen på torsdag inställd, hon hade bestämt sig  för att ha kvar honom. Dock  var väl det bara bra för hästen iallafall :) så nu letar jag vidare.

dagens "vill ha"



Jacka från Horkas nya linje RED HORSE. Jacka i polarfleece
Två zipfickor och dragsko nedtill. Detaljer i avvikande färg.

325;- på grand-prix.se  =) billigt är bäst





ont i fingret :( bläää

Skar nyss upp fingret, underbart skönt.. verkligen. hela vägen genom fingertoppen in till nageln. härliga tider. :P
men men..  är huvudet dumt  får kroppen lida.  suck!



vid jacket går det igenom fingertoppen hela vägen till nageln.  runt 1 cm djupt. BLÄ!




JAG ÄR SÅÅÅ NERVÖS INFÖR IMORGON. bläääää.. hur fan ska det  gå att sova inatt?

Körskolan snart

Nu ska jag snart till körskolan! Ska bli spännande, har ju uppkörning imorgon =/ är sååå nervös..

Hoppas verkligen att det går bra.


Nu är det iallafall bestämt..  blir inge Rexi för mig, blev en massa strul med betäckningen hela tiden. Så nu tar jag upp en helt annan häst och får köpa mig ett föl någon annan gång  =)

Ska och provrida en supersöt varmblodsvallack på 11 år, Harri kallas han (Hurricane Alansa). Kort och kompakt, bra ridtyp. Vackra,  ärliga ögon (jätteviktigt för mig) och är grundutbildad (går i stadig form i alla gångarter) och ska tydligen älska att hoppa. Får se vad det är för något. =)

Dagens "vill ha"



Ridbyxa av mycket hög kvalitet med perfekt passform.
Freya ridbyxa har klassisk slät front. Sidofickor som är fäst med två Gersemi präglade knappar för extra säkerhet. Helskodda.
Antracitgrå.

1495:- på grand-prix.se

Bildbomb från tävlingarna

Här kommer dagens bilder,  massor med fina! Om det är någon som  känner igen sig och vill ha bilderna så är det bara att säga till. Vet iallafall att jag har fina bilder på Madde och Uno från prisutdelningen, missade tyvärr den ritten.











åka till leksand!

Nu ska jag åka till leksand och kolla på hoppeponnisar med jeja, lovisa och hanna :) SKOJ!

Heddåååå

dagens "vill ha"

http://www.lio.se/upload/35809/hjarna.jpg


en tom hjärna tack.. vore skönt att slippa tänka för en stund.

när ska det ta slut?

Allt snurrar, tankar som flyger både fram och tillbaka.. Vad ska jag göra?

Det är så svårt  att  skriva vad jag tänker i bloggen när  jag inte ens hinner med att förstå vad jag  tänker själv..

Hade en riktigt rolig  dag  igår iallafall :) bra människor och god öl :) mycket trevligt!! Mår som jag förtjänar också,  haha. Skapligt bakis kan jag lova,  ändå åkte jag till  Leksand och kollade på tävlingarna idag :) Janice vann 1m-klassen med Nickan!  GRATTIS! Ni är  så fina tillsammans.

Nu ska jag  fundera,  fundera och sen fundera lite till..  så allt  blir så bra som det bara kan.

svar på frågestund

Ja eftersom jag bara fick en fråga så är ju det här snabbt avklarat!

Svar till "Sara"

Var ditt barn planerat?


- Ja,  Elina var planerad :)

film




blev inte bra med första bilden på filmen.  menmen.

dagens "vill ha"

Point Two "PRO AIR" Inflatable Air Jacket Body Protector

Point Two Pro-Air Jacket.

En ny väst man sätter utanpå sin vanliga säkerhetsväst vid t.ex. terrängritten i fälttävlan. En rem fästes i sadeln och om man trillar av så rycker remmen ur och västen blåses upp. Det här  tror jag starkt på!

seg update, jag vet..

Förlåt för dålig update senaste dagarna! Det ska bli ändring på det :)

Igår hade jag  dressyrlektion,  var på klubben lite innan för att kika på lite andra lektioner och mysa lite med hästarna och sådär (mest Caster såklart^^)

När jag såg gruppen innan oss rida barbacka blev jag så jäkla sugen att jag red dressyrpasset barbacka, fyyyfasen va bra det gick! Men nu har jag skavsår i arslet ;D hahaha! herregud va ont det gjorde, men han gick superfint i slutet. Jag hade lite problem att  sätta mig ordentligt i  början (på filmen nedan) men typ 5 minuter efter filmen så började det gå betydligt lättare!

Han var härligt mjuk i munnen (för ovanlighetens skull), bjöd på väldigt bra framåt och svarade bra på skänkel och förhållningar.

Idag åkte jag till falun vid 11 ungefär, hade uppskrivning för  körkortet, gissa  vem som  klarade det? JAG JAG JAG! :D WEJ! Godkänt-gränsen var 52 och jag hade 56 :) Härliga tider!

Sen köpte jag en ny BH i grattispresent till mig själv och en skitsöt rosa-vit-randig vårmössa till Elina :)  hon blev  jättesöt i den! Jonny  är i Stockholm och hämtar hem en bil, en Skoda tror jag det var :)

Imorn blir det utgång med dom gamla godingarna från gymnasietiden :) ska bli superkul även om jag ska ta det lugnt eftersom jag ska ha elina på lördag :) då ska Jonny ut, känns jättebra att han vill komma ut lite! :)



Caster, den söta tjuven, ville smaka lite på sitt hö, såklart fick han det ;) hur kan man säga nej till den där sötnosen? :)

Dagens "vill ha"



Softshelljacka CRW® Valetta



499
:- på hooks.se


Körkort, here I come!

Jag och Jonny åkte en sväng till Mora idag, hälsade på Janet, Fredrik, Ludde och nya tillskottet Vilma:) så söt hon var!  så liten! :) svårt att förstå att elina var  typ 1 kilo mindre! :O

Sen åkte vi till trafikskolan och jag gjorde sluttestet igen, godkänt på första försöket igen!  WOHO! Hoppas på att det går lika bra på torsdag, har uppskrivning då :)

Nää.. är skittrött. får skriva mer sen :)
Kom igen och fråga nu då.. har bara fått en enda fråga ju :P




Dagens "vill ha"





Fleecejacka från CRW

159:- på Hooks.se - värsta kapet!

Myskväll hos svärmor :)

Har varit hos svärmor och druckit kaffe och pratat. Sen blev det många skratt till Bonde söker fru,  vi är lika galna både du och jag Anja ;D

Tänkte bara säga att jag svarar på  frågorna jag får om 2-3  dagar. Vill helst få några fler, men folk  verkar inte undra något ^^  haha. Kom igen nu :) något måste ni ju undra om mig, min ridning, rexi, betäckningen eller det blivande fölet;)

Alla frågor är välkomna, din också Sara ;)

Fotodag!

Idag har vi varit på BVC med Elina :) 5475 gram och 58.5 cm kort ;) min lilla tjej.. när ska du komma ikapp då :)

Söt är hon iallafall :)
Sen har jag varit på arbetsförmedlingen, blev inbokad på ett möte den 26e, får se vad det blir då :)

Efter det så tog jag en promenad längs stranden och fotade lite, försökte fota fåglar i farten och liknande. Men det blev lite sådär. Lägger upp bilderna iallafall :)



































Dagens "vill ha"

Ja..  en dagens "vill ha" åt det känslomässiga hållet idag.

http://www.dn.se/polopoly_fs/1.402930.1233273172!image/551867011.jpg

jag vill ha mitt föl nu.. :)

Bloggdesignen

Nu börjar bloggen sakta men säkert ta form. Vi får se vart det slutar :)

FRÅGESTUND NU FÖRRESTEN!

kom igen.  fråga på nu, medan det går att kommentera ;)
jag svarar på alla frågor så gott jag kan!


Bra dag :)

Var till klubben idag och kikade på Fredrikträningarna, det var kul :) och så fick man ju umgås lite med Hanna och Lovisa på köpet ^^ Vi  blev hungriga så jag brummade ner till Erkut på hannas moppe och köpte pizza till henne och lovisa och kycklingrulle till mig :D MUUUMS!

Blev riktigt chockad en gång idag iallafall.. en RIKTIG jävla vurpa som en tjej gjorde, kan det ha varit Elin? Kommer inte ihåg.. :/ Hur som helst.. hennes ponny hade inte riktigt hoppat helt riktiga språng så när Fredrik breddade oxern ganska regält räckte språnget inte riktigt till. Hon kom lite för nära och det blev ett  halvstopp innan hindret, sen flög den ett riktigt helikopterhopp över, och jag tror att ponnyn fick bommen mellan frambenen så den stupade rakt ner i landningen, rakt på huvet, och tjejen, ja hon flög ju av såklart. USCH, det såg riktigt läskigt ut! :/ det är i såna stunder man undrar vad fan man håller på med för sport egentligen. :P

Sen gick jag och Elina hem och vi har bara suttit och myst :) sen kom jonny hem och vi har kollat på Wipeout, så jävla kul. haha :D

Jag och Elina tog en dusch också  :) har insett att det är bästa sättet att tvätta henne, hon blir vansinnig om hon måste bada i sin balja,  haha :) mini-skrot är bestämd hon. Men duschen är supermysig tycker hon iallafall :) Hon är verkligen helnöjd och tycker det är jättekul. Min underbara älskling :)

Håller på att experimentera lite med bloggen också, som ni kanske märkt.. det gick ju tydligen inte att  kommentera, och jag som var på väg att sluta blogga för att det var så tråkigt när ingen kommenterade. Haha :)

Har förresten hittat en sadel jag ska köpa, hoppas på att den ligger bra på Rexi nu då.



den där blir det. 500 spänn var ganska överkomligt tycker jag  :) då kan jag ju bara  sälja den för någon hundralapp om den inte ligger bra på henne.

Har även bestämt att jag ska köra Rexi till betäckningen och tillbaka till Fia, så nu letar jag transport för fulla muggar.. någon som har lust att låna ut? ;) haha.

Näää nu ska jag dra mig ett tag :) Bloggen kommer nog vara lite rörig ett tag, men jag ska nog få fason på den :)
Skriv på  facebook  till mig om det inte går att kommentera igen.

Hööj :)

Dagens "Vill ha"



Superläckert Aachenträns med rosa kristaller i pannbandet

549:-
på Ridsportonline.se

Tävling idag

Haha, ja,  inte min bästa ritt kanske ;) ni kan ju se själva. HAHA! snygg avramling var det iallafall!



Förresten så har jag bytt bloggdesign eftersom det tydligen inte gick att kommentera :) Går det nu månntro? Annars får jag göra en till ny antar jag :P haha

Som sagt så gick tävlingen sådär ;) minst sagt. Men vad gör man inte för publiken ^^ haha

Repade mig iallafall, satt upp, knöt ihop tyglarna och red igenom banan, och lyckades hålla mig kvar! ;)

Jag blev så grymt stressad och red inte alls bra, stackars Caster. Jag bara "åkte" häst och tyckte det skulle gå skitfort, red knappt. Man måste verkligen ha Caster mellan skänkel och hand för att få honom  över,  och när jag väl red ordentligt så hoppade han jättefint :) TACK Caster :) du är så ärlig :) Blir lite bildbomb nu. ;)















Näää nu blir det snart sängen :)  Älskar min dotter <3

RSS 2.0